Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) bestaat sinds 1975 en rijdt sindsdien, als bijzondere attractie, met diverse stoomlocomotieven over de Veluwe. Intussen is er een imposant en afwisselend materieelpark opgebouwd met daarin een grote collectie oude stoom- en diessellocomotieven, historische rijtuigen en goederenwagons.
23km
Dorpsstraat 140
7361 AZ Beekbergen
Museumstation Beekbergen

In Beekbergen is het Museumstation van de VSM gevestigd met daarbij het stoomdepot met de locomotievenloods en de grote werkplaats Ook vindt u daar een prachtig oud stationsgebouw met een authentiek stationskantoor, een grote draaischijf, een rijdende kolenkraan, waterkolommen, armseinen, handbediende overwegen en nog veel meer wat vroeger op en naast het spoor te zien was. Een bezoek aan het stoomdepot geeft u een indruk van het stoomtijdperk uit de vorige eeuw.

Koningslijn

De VSM beschikt over een eigen spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren, met tussenstations in Beekbergen, Loenen en Eerbeek. Het traject maakt deel uit van de zogenaamde Koningslijn, welke in 1887 is geopend en oorspronkelijk Dieren via Apeldoorn met Zwolle verbond.

Afbeeldingen op deze pagina zijn van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij.

Veluwe Lodges Otterlo
Mosselsepad 52
6731 SM Otterlo

+31(0) 642 192 383
info@veluwelodgesotterlo.nl
Volg ons
Algemeen
Privacy   |   Voorwaarden

Ontwerp en realisatie website door Design Dojo.nl