Nationaal Park de Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is gelegen tussen Arnhem, Ede en Apeldoorn.

Het Park is aan het begin van de twintigste eeuw gesticht door het echtpaar Kröller-Müller en behoort tot het culturele erfgoed van Nederland. 

 

2km
Ingang Otterlo:
Houtkampweg 9
6731 AV Otterlo

Het Park wordt gekenmerkt door een grote afwisseling van oorspronkelijke Veluwse landschappen: stuifzand, korstmossteppen, heidevelden en grasvlakten tot aangeplante bossen, met grote variatie in planten- en diersoorten. Anton Krüller was een succesvol zakenman en kocht vanaf 1909 het toenmalige jachtterein op de Veluwe in meerdere fasen.

 

Het terrein heeft drie ingangen waarvan Otterlo er één is.
Op het terrein (3 km van ingang Otterlo) bevindt zich een:

  • Bezoekerscentrum – oa. informatie te verkrijgen over fiets-, wandel- en ruiterroutes
  • Museonder – een museum over het leven onder de grond (toegang is inbegrepen in de entreekaart voor het Park)
  • Parkwinkel & Parkrestaurant

Indien u niet op u eigen fiets het park gaat verkennen is er vanaf de ingang van het park de mogelijkheid om gebruik te maken van de gratis Witte Fietsen. Verder zijn er ook fietsen te huur.

Kröller-Müller Museum
Het wereldbefaamde museum bevindt zich in het centrum van het Park. Het was de grootste droom van Helene, de vrouw van Anton Kröller, om haar verzameling hedendaagse kunst te tonen aan het publiek. De vaste collectie bestaat uit werken van kunstenaars als Van Gogh, Picasso en Mondriaan. Bij het museum bevindt zich een 25 hectare grote beeldentuin. Entreekosten niet inbegrepen in de toegangskaart van Het Park.

Jachthuis Sint Hubertus
Bevindt zich aan het de noordkant van Het Park. Het monumentale pand is tussen 1914 en 1920 gebouwd naar een ontwerp van de architect H.P. Berlage. Het Jachthuis is alleen te bezoeken middels een rondleiding. Reserveren voor de rondleiding kan online of bij de hoofdingang(en), het Bezoekerscentrum of bij de Theekoepel naast het Jachthuis.

Praktische informatie:

  • Mindervaliden: het park is uitermate goed toegankelijk voor mindervalide bezoekers.
  • Gedurende het hele jaar worden voor jong, oud, natuurliefhebber en sportievelingen activiteiten georganiseerd (raadpleeg daarvoor de site).
  • Honden mogen aangelijnd het Park en het Parkrestaurant in maar mogen niet in de beeldentuin en de andere verschillende gebouwen.
Veluwe Lodges Otterlo
Mosselsepad 52
6731 SM Otterlo

+31(0) 642 192 383
info@veluwelodgesotterlo.nl
Volg ons
Algemeen
Privacy   |   Voorwaarden

Ontwerp en realisatie website door Design Dojo.nl